Chimaltenango Daily Dutch Guateblabla Sacatepéquez

Politiebureau, Koningsdag en Balanyá

Dinsdag 25 april 2017

‘s Ochtends werd ik wakker in een vreemd huis. Ik denk dat ik maar een half uurtje geslapen had, want in mijn hoofd was ik alleen maar bezig om te bedenken hoe ik mijn stage weer op de rails kon krijgen nu ik geen laptop en camera meer had. Deze dag bestond voornamelijk uit het regelen van belangrijke zaken, zoals aangifte doen bij de politie en het regelen van een noodpaspoort. Samen met Sam en Hannah zat ik een uur lang op het politiebureau om in ieder geval een bewijs te krijgen dat mijn paspoort gestolen was. Daarna zaten we nog eens uren lang op het immigratiebureau, om een verlengd visum van iemand anders op te halen. Het noodpaspoort bleek uiteindelijk lastiger dan gedacht, omdat ik daarvoor eerst het consulaat moest mailen met een officieel paspoortaanvraagformulier en een proces verbaal van de politie. Er is nog zoveel dat ik moet regelen en het is nu een kwestie van kalm blijven en alles goed op een rijtje zetten.

 

Woensdag 26 april 2017

Weer terug naar kantoor! Vandaag voor het eerst weer met Gary gesproken. Hij heeft iemand gevonden die een camera wil afstaan aan AMG en hij heeft voorgesteld een nieuwe laptop te kopen (die ik dan natuurlijk terug betaal als ik weer een pinpas heb). Gary is gelukkig helemaal niet boos, hij is heel blij dat het goed met me gaat en dat er niets met me gebeurd is. Ik mag van hem alle tijd nemen die ik nodig heb om alles te regelen en het is belangrijk dat ik in de tussentijd de kinderen op de school bij het kantoor veel liefde geef en relatie met hen opbouw, omdat ze vaak liefde tekort komen thuis. “Take your time, don’t stress, don’t worry.” Een goed advies. Twee dagen na de beroving zijn alle processen gestart om alles te vervangen. Een camera en een nieuwe laptop arriveren op 8 mei, mijn creditcard komt halverwege juni en alle formulieren voor het noodpaspoort zijn bijna ingevuld. Daarna zal ik naar Costa Rica of Panama moeten vliegen om een echt paspoort op te halen, of als ik heel veel geluk heb stuurt de ambassade in Costa Rica mijn paspoort naar Guatemala. Het is een heel gedoe, maar ik heb al enorm veel geleerd. Het komt allemaal goed.

Mijn dagelijkse kleine zonnestraaltjes, net buiten de muren van mijn kantoortje.

 

Donderdag 27 april 2017

Wat een toffe dag! Het is vandaag Koningsdag, maar ik merk er helemaal niets van. Vanochtend werd ik al heel vroeg opgehaald door Sam, omdat er een druk programma gepland stond. Als eerste pikte we Hannah op bij het huis van Phil, waarna we doorreden naar Santa Cruz Balanyá in het Chimaltenango-departement op ongeveer twee uur rijden van de stad. Daar had Sam een meeting met de directeur, terwijl Hannah en ik ons vermaakten met de kinderen. De school is echt prachtig en dagelijks krijgen 400 kinderen er onderwijs en eten! Na het bezoek aan de school bezochten we Campamento Canaán, waar alle kinderen die naar een AMG-school gaan elk jaar een weekje op kamp mogen. Echt een hele mooie en rustige plek tussen de naaldbomen. Een plek waar kinderen even hun alledaagse zorgen kunnen vergeten. Het was er echt bloedheet, dus ik was blij dat we even konden afkoelen in het iets koelere Antigua. Hier gingen we even langs een vriendin van Hannah om haar verlengde visum af te leveren. Ze woont gewoon IN Antigua! Was best wel een beetje jaloers, want Antigua is echt heel erg mooi.
Rond een uur of drie keerden we moe en uitgedroogd terug naar de stad, waar ik eindelijk tijd had om na 9 dagen weer eens een blog te schrijven. Lekker op de bank met Blof uit de speakers, mijn nieuwe familie genoot zichtbaar mee van de muziek en mijn nieuwe vader kwam keer op keer zijn kamer uit om te vragen hoe het nummer heette. Dat Nederlands is populair hier, ze vinden het geweldig.

De prachtige AMG-school in Santa Cruz Balanyá!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Yolanda Swager
  2 May 2017 at 08:52

  wat een mooi verhaal weer en je begint het te leren hoor, lekker beknopt en genoeg woorden om ons heel nieuwsgierig te maken naar Guatemala!!!!!
  alles komt goed zijn de laatste tijd jouw woorden en die overtuiging hebben wij ook hoor.
  je bent daar in Veilige Handen met fantastische mensen om je heen, daar zijn wij heel erg dankbaar voor.
  zie uit naar je volgende blog en oma en tante Nies vinden de Nederlandse uitgeprinte versie heel fijn om te lezen.
  dikke kus, Ron, pap en mam.

 • Leave a Reply