Daily Dutch Guateblabla Guatemala

Holandesa, Team Verbena en modderhappen

Vrijdag 19 mei 2017
Wat een enigszins saaie dag beloofde te worden, veranderde rond 11 uur ineens in een dag vol geren en gevlieg! Vandaag stond er een belangrijk moment gepland tussen AMG en de Fellowship of Christian Athletes Guatemala. En ik mocht erbij zijn. Vandaag werd er een officieel contract getekend tussen beide partijen, waarmee er een belangrijke stap werd gezet in het laten sporten van al ‘onze’ 8000 AMG-kinderen. Met dit contract werd meteen de nieuwe basketbalacademie geopend op Escuela Rayo de Luz (‘De Zonnestraal’), de school waar ik werk. Een mooi moment, omdat de kinderen hier nu meer kansen krijgen om te sporten en even hun dagelijkse problemen te ontvluchten. Om 11 uur werd ik gevraagd of ik het officiële moment wilde vastleggen met m’n prachtige (tweedehands) camera. Natuurlijk! Daarna was er een heel evenement waarbij de academie officieel werd geopend met het doorknippen van een lintje. Als trotse socialmediastagiair mocht ik daarna mijn zelfgemaakte foto’s én m’n zelfgetypte, Spaanse bericht op Facebook gooien. Ik was best een beetje trots dat mijn werk door bijna 6700 mensen bekeken kon worden. Na al het geren en gevlieg was ik nog net op tijd om de training van ‘mijn meiden’ van Team Verbena mee te maken en heerlijk met ze te voetballen. We hebben samen weer ontzettend veel lol gehad en inmiddels heb ik ook mijn eigen bijnaam: Holandesa (de Nederlandse). Wat ben ik ongelofelijk trots op deze sterke chicas!

Zaterdag 20 mei 2017
Mijn kleine, grote broertje is vandaag 20 geworden! Helaas kon ik ook hier weer niet bij zijn, maar gelukkig hebben we Skype en werd ik gezellig tussen de visite op een stoel in de tuin gezet. In Nederland was het blijkbaar een stuk warmer en zonniger dan hier en het was ontzettend leuk om iedereen weer even te zien. Nog maar 24 nachtjes slapen en dan zijn papa en mama hier! Niet alleen ik ben aan het aftellen, ook mijn collega’s zijn wel benieuwd aan wie ik mijn ‘prachtige haar’, ‘slanke figuur’, ‘lange benen’ en blauwe ogen te danken heb.
Daarnaast hoorde ik vandaag ook dat Team Verbena het tot de finale van het voetbaltoernooi geschopt heeft. Zo trots! Toen ik die enthousiaste meiden op de video zag, moest ik bijna een traantje wegpinken. De finale staat gepland op 3 juni en ik ga er alles aan doen om mijn meiden te zien winnen.


Mijn kleine favorietjes van Team Verbena met trainer Jairo na het winnen van de halve finale.


Zondag 21 mei 2017
Feest! Vandaag bestond de kerk van Estefany en Eduardo vijf jaar, dus dat werd groots gevierd op een finca (landgoed) in San José Pinula. Ik had er eerst vrij weinig zin in, omdat ik weer met 60 mensen opgescheept zou worden die ik niet zou kunnen verstaan en die me allemaal maar raar zouden vinden. Het eerste uur was dat ook zeker waar, maar daarna begon eindelijk het grote feest: voetbal! Alle jongens + ik werden lekker door elkaar gehusseld en toen kon ik eindelijk weer doen wat ik het liefste doe. Mijn voetbalskills en ik werkten wonderbaarlijk goed samen, waardoor ik al gauw het respect van de jongens gewonnen had. En als dat eenmaal gebeurd is, maakt het me helemaal niets meer uit dat ik ze soms niet kan verstaan. En toen ik dacht dat het niet beter kon begon het ook nog eens kneiterhard te plenzen. Voetbal + regen = de mooiste combinatie ooit. Zeiknat, met het gras in het haar en de modder in onze onderbroek begaven we ons weer terug naar de auto’s, waarna we doorreden naar het winkelcentrum voor een cinnamon roll (soort van overheerlijk kaneelbroodje) en een pizza bij de Pizza Hut. Rond een uur of 10 streken we uitgeput neer in onze bedjes. Het was toch nog een geslaagde dag.

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Yolanda Swager
  29 May 2017 at 18:15

  ja dat haar en die ogen en slanke lijf, je raadt het al toch?
  1 deel van je vader en de rest van mij hihi.
  dat mogen de vrienden van jou over 15 dagen beoordelen.
  zeg maar tegen je meiden dat ik op 3 juni aan ze zal denken hoor.
  ik hoop van harte voor hen en voor jou dat ze gaan winnen.

  liefs, P & M & R.

 • Leave a Reply